Sivut

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Jamie Oliverin tapaan seksikäs salaatti

Viikonlopun postaus part 2. Terassin avajaisiin kuului ilman muuta myös hyvä ruoka, jota oli muuten niin runsaasti ja maittavasti, että kaksi viimeistä päivää olen ravannut Hietsun ja Töölönlahden polkuja tiuhaan tahtiin. Teimme kotitekoisia grillihamppareita, sieniä, naudan filettä omalla marinadilla, grillinyyttejä, kanansiipiä ynnä muuta makoisaa. Yksi resepti, jonka haluan kanssanne jakaa, on miehen löytämä salaatti Jamie Oliverin reseptiin perustuen. Suomalainen ohje löytyy myös Puolialaston kokki-blogista. Jos salaatin nimi on Maailman helpoin ja seksikkäin salaatti, ei voi epäonnistua. Melko hottis salaatista tulikin ja kaikki meni! Tämän salaatin ohje kuuluu seuraavasti hiukan itse sovellettuna:

Salaattia pediksi muutamia reippaita lehtiä
1 pallo mozzarellaa (buffalo mozzarellaa) / ruokailija
1-2 viikunaa per ruokailija
3 siivua ilmakuivattua kinkkua (prosciutto di parma) / ruokailija
muutama basilikanlehti / ruokailija ruokailija

saksanpähkinöitä

Hunaja-sitruunakastike (neljään annokseen)

6 rkl laadukasta extraneitsytoliiviöljyä
3rkl sitruunamehua
(itse lisään vielä 1rkl balsamiviinietikkaa, koska sen happoisuus täydentää makeaa viikunaa paremmin kuin kirpeä sitruuna)
1rkl hyvää hunajaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset.


Lado salaatit pediksi laakeaan astiaan. Ripottele buffalo mozzarella päälle haluamiksesi palasiksi, ja huom! käytä nimenomaan buffalo mozzarellaa, todella maukasta! Sen jälkeen viikunat ja parmakinkut nätisti sikin sokin, jonka jälkeen viimeistele annos tuoreella basilikalla. Ripautimme sekaan myös saksanpähkinät, jotka eivät alkuperäiseen reseptiin kuulu. Ripottele päälle salaatinkastike ja voilá, herkku on valmis!








Ostimme pikkuveljelle laatuviskiä välietapin eli kandiksi valmistumisen kunniaksi sekä kaiverretun annosmitan valmistumisnimikkeillä varustettuna. Alimmassa kuvassa H&M:lta ostetut kivan olkikorit lehtien säilytykseen. Olivat jämäkät ja tilavat, voisin itsekin miettiä samanmoisia!

TJ lomaan 3 aamua.

2 kommenttia:

  1. tätä täytyy testata! On nimikin sen verran muikea ja näyttää herkulliselta :D -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, kyytipoikana toimii muuten hyvin hedelmäinen ja kevyen persikkainen Hardys`n VR Chardonnay :)

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...